dilluns, 23 d’abril del 2012

CONSIDERACIONS SOBRE EL 29M


Han passat ja dies des de la vaga general, i abans d'encetar les noves mobilitzacions, entre les que destacarà lògicament la del 1er de Maig, i continuar informant-vos del dia a dia de la comissió obrera de l'Ajuntament, volem fer-ne la nostra valoració.


Pel que fa a la concentració del dia de la vaga, hem d’admetre que es va produir una descoordinació certa entre els dos sindicats convocants, i dintre dels propis sindicats, igual que va passar amb l’assemblea de dies abans. Està clar que els canals de comunicació van fallar, fins al punt que la majoria dels quatre gats que van assistir-hi ho van fer amb retard, perquè gairebé ningú sabia amb exactitud l’hora de la convocatòria. Així, és probable que gran part del personal, en veure la plaça deserta pensés que s’havia suspès, o canviat d’hora, i se’n despreocupés.
 
Quant a les xifres de vaguistes (entorn del 10% del personal municipal amb dret a vaga), no difereixen gaire de les d’altres convocatòries, tant generals com sectorials. Sí les d’assistents a la manifestació a Girona, ja que vam ser mitja dotzena i el 8J de 2010, per exemple, vam ser dotzena i mitja.
 
Des de la comissió obrera de l’Ajuntament de Roses hem intentat fer arribar a tot el personal de l’ajuntament tota la informació possible perquè decidíssiu secundar o no la vaga, i òbviament us hem demanat que us hi uníssiu. Aquest blog ha tingut al voltant del centenar de visites diàries els 15 dies anteriors a la vaga, i creiem que la informació us ha arribat a la majoria.
 
Cadascú sabrà els motius que l’han dut a secundar o no la convocatoria de vaga. No en parlarem ara i aquí: ens remetem a l’argumentari d’un esquirol per no fer vaga que podeu trobar més avall en aquest mateix blog. Però sí creiem que cal recordar un comentari que va fer una companya a la concentració de la plaça Catalunya: estem aquí, i fem vaga, per dignitat. Ras i curt. Clar i català. Els quatre gats que ens vam concentrar a la plaça, les 21 persones que van secundar la vaga, els sis que vam anar a la manifestació a Girona tenim una cosa molt clara: si la vaga del 29M serveix per a alguna cosa (i servirà, segur), nosaltres hi haurem contribuït. Si no servís per a res, no serà per culpa nostra.
 
No podem deixar de banda, lògicament, les afirmacions d’en Jordi Abadal sobre els sindicalistes en una carta oberta. Els sindicalistes de CCOO a l’ajuntament ens hi hem adreçat en privat per demanar-li una rectificació o un aclariment, ja que fa unes acusacions molt greus que pel que fa nosaltres són falses i estan absolutament fora de lloc, i ens dol que basant-se en un rumor malintencionat i sense qüestionar-lo ni contrastar-lo ens tracti d'aquesta manera. Ara li ho tornem a demanar, en públic. Hi ha gent que, com ell mateix, s’ha empassat la mentida sense més, i òbviament ens han pres pel que no som. Com en Jordi no aclareix de moment l’assumpte, ho farem nosaltres:
 
ALS SINDICALISTES DE CCOO ENS DESCOMPTEN EL DIA DE VAGA IGUAL QUE ALS ALTRES TREBALLADORS, I EL SINDICAT NO ENS PAGA NI UN CÈNTIM. FEM EL MATEIX SACRIFICI QUE US DEMANEM A VOSALTRES.

No cal dir que estem a disposició de tots i totes, ja sigui a través d'aquest blog o bé al nostre correu ccoo@roses.cat, per aclarir qualsevol dubte que pugueu tenir.

1 comentari:

  1. Bon dia a tothom, sóc en Jordi Abadal. Primer de tot dir-vos que els meus arguments es basaven en els rumors i sensacions del personal de l'Ajuntament i aquests surten segurament de la desconfiança que hi ha envers els sindicats.No he tornat a escriure, tal i com vaig dir, perquè no he tingut temps de contrastar les diferents opinions i recollir aquets rumors de base per donar-los-hi un argument sòlid o no, d'entrada hi ha opinions de tot tipus, és clar que els que no han fet la feina ben feta o s'han aprofitat del sindicat per assumptes personals segur que callaran com a "putes" i llavors només et pots fonamentar amb rumors o has de perdre el temps i fer de Herlock homes.Estic segur que els rumors no surten del no res, sóc concient que moltes vegades d'una petita cosa se'n fa una muntanya i que no podem posar a tothom al mateix sac. En tot cas deixeu-me demanar disculpes als que us heu sentit ofesos pel meu escrit i creiueu amb els ideals que representeu amb tots els ets i uts i dediqueu part de la vostra vida professional i privada a defensar els nostres drets.
    Una altra cosa, com és possible que es facin eleccions sindicals i a les llistes hi figuri gent que n'hi ho sabia? que va passar amb el sindicat d'independents? Aquestes coses són les que creen desconfiança i llavors no ens aclarim.
    I ja per acabar les meves paraules no eren malintencionades eren reflexives desprès del fracàs de la concentració. Si això serveix per canviar les coses i crear debat per tornar la confiança em donaré per satisfet en cas contrari, si això us encent de tal manera que penseu que ho he fet en mala fe, primer de tot que no em coneixeu i llavors bon vent i barca nova, jo continuaré batallant com sempre intentant arreglar les coses per aconseguir viure en un món més just, solidari i respectuós.


    Jordi Abadal i Cortada

    Un treballador més de l'Ajuntament que té veu i no va poder tenir vot!
    Em vaig assabentar de les eleccions sindicals perquè vaig anar a fer un tràmit a la casa gran. Llavors va resultar que no estava a les llistes perquè feia un mes, em penso, que m'havia incoorporat desprès d'una exedència.
    En fi, aclarim-nos tots plegats si no volem que el govern central ens continuï donat pel cul. Siguem valents en dir les coses, resolem els conflictes el més aviat possible i denunciem les injustícies al moment perquè llavors no ens haguem de basar en suposats rumors
    I ara si, acabo, no vull ser protagonista de res!

    Salut

    ResponElimina