dijous, 2 d’agost del 2012

La policia de Roses protesta al ple




La Policia Local de Roses es va plantar al ple municipal d'ahir al vespre en contra de l'increment d'hores que se'ls imposa al marge de les marcades per l'Estat, de 37,5 a 40 setmanals. Van denunciar que no se'ls ha volgut ni escoltar i que no tenen perquè assumir deu hores més mensuals quan ja estan patint altres retallades. Ahir pretenien fer una protesta, tot i que l'Ajuntament els va denegar la petició. Van optar per organitzar petits grups de menys de vint persones repartits per diferents punts propers a l'Ajuntament per eludir la prohibicó de fer una protesta sense permís encara que, durant cinc minuts, una quarantena d'agents van entrar a la sala on tenia lloc el ple municipal. L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, va ignorar la presència de gairebé la totalitat de la plantilla i va justificar la decisió de l'augment del nombre d'hores pel tipus de contracte dels agents.

El representant de l'agrupació sindicial de la Policia de Girona i agent a Roses, Àlex Duran, va explicar que "la llei de pressupostos estableix 37,5 hores per als funcionaris de totes les administracions i l'Ajuntament ens imposa, sense negociar i sense res, una jornada de 40 hores". "Volíem negociar el tema i parlar, i l'Ajuntament no ens ha volgut ni rebre ni parlar amb els nostres representants ni amb el protaveu", segons Duran, que ahir va considerar que això és la gota que ha fet vessar el vas perquè són "deu hores més al mes sumades a les retallades, congelacions i la resta de coses que tenen raó que no són responsabilitat de l'Ajuntament, però ara no ens han volgut escoltar". Els agents van explicar estar farts, com la resta de funcionaris públics, que la mala gestió dels governants els comporti a ells conseqüències. La plantilla de la policia local té previst si no s'atenen les seves peticions, continuar fent accions per donar a conèixer el seu malestar.

En el ple municipal d'ahir, una quarantena d'agents que conformen, pràcticament, la totalitat de la plantilla van accedir a l'interior de la sala on es feia la sessió. Durant cinc minuts, els quaranta treballadors de la Policia Local de Roses van romandre dins l'espai, tot i que van ser ignorats per l'alcalde. Després d'aquests cinc minuts de presència en el ple, els agents van retornar a l'exterior fins que va finalitzar la sessió.

Font: Punt diari i Diari de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada