divendres, 28 de setembre de 2012

No veus l'estaca a la qual estem tots lligats?,


Lluís va realitzar la composició en català .En ella explica, mitjançant la metàfora del lligam a una estaca el treball per la llibertat.La situació és una conversa que manté en un portal a l'alba on el personatge principal li pregunta al "avi Siset" No veus l'estaca a la qual estem tots lligats?, Si no aconseguim desfer-nos d'ella mai podrem caminar. i li dóna la indicació que l'única forma d'alliberar-se de la mateixa és mitjançant l'acció conjunta Si tirem fort, ella caurà (...) Si jo tir fort per aquí i tu tires forta per allí, segur que cau, cau, cau, i ens podrem alliberar.

La lluita per l'alliberament, és dura, no para, no té descans... la recuperació del dany infligit a tirans es realitza en cada pausa, això queda reflectit en Però, Siset, fa molt temps ja les mans se m'estan escorxant, i en quan la força se'm va, ella és més gruixuda i més gran.

La idea de la consciència col·lectiva per aconseguir la llibertat, per continuar en la lluita es comunica els últims versos. Una vegada mort el "avi Siset", el protagonista és l'encarregat d'anar comunicant l'esperit d'unitat en la lluita per la llibertat a les noves generacions I mentre passen els nous nois, estiro el coll per cantar l'últim cant de Siset, l'últim que ell em va ensenyar.


L'esperit de la lluita mai ha de faltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada