dimecres, 21 de maig de 2014

Montoro busca reconciliarse amb els funcionaris i els torna el segon 'moscoso' dels tres que els va treure

S'apropen les eleccions i els funcionaris conformen un cos electoral de quasi 3 milions de persones, més les seves famílies. Si al 2012 ens, van treure 3 dies de lliure disposició, aquest dijous el ministre d'Hisenda ha anunciat que se'ns tornarà un altre dia, a més del què vam recuperar a finals de 2013.
El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dijous al ple del "Congreso" que els funcionaris públics recuperaran un altre dia lliure dels tres suprimits el 2012 dins de les mesures per reduir el dèficit públic. Es tracta del segon 'moscoso' recuperat, després del tornat a finals de 2013, informa EFE.
Al 2012, els funcionaris van perdre tres dels sis dies de lliure disposició a què tenien dret, mentre que al 2013 ja van gaudir-ne de quatre i al 2014 tindran cinc d'aquestes lliurances. Montoro ha proposat a l’oposició parlamentària incloure aquesta mesura com a esmena al projecte de llei de racionalització del sector públic estatal, debatut en la seva  totalitat avui a la Cambra Baixa. La recuperació del primer dia lliure es va produir a finals de 2013, mitjançant una esmena a la llei orgànica de control del deute comercial en el sector públic i els funcionaris van tenir fins al 15 de febrer d'aquest any per gaudir-lo.


 

Montoro ha dit durant el debat que aquesta mesura suposa el reconeixement, als funcionaris i empleats públics,per l'esforç realitzat com a col·lectiu per ajudar el país a sortir de la crisi. El ministre ha emmarcat aquest esforç en el procés de reordenació de les administracions públiques, una reforma que era ineludible i que "convenia a la sociedad española".


Reducció d'empleats públicsHa reconegut que com a conseqüència d'aquest procés i de la pròpia crisi també s'ha reduït dramàticament el nombre d’empleats públics. No obstant, ha insistit en que el Govern no podia deixar "sense tocar" una administració pública que no donava una resposta eficaç als ciutadans i que havia de ser millorada. Aquest és l'objectiu d'una llei de racionalització del sector públic que té com a grans objectius l’eficiència de la despesa, la simplificació del funcionament i l'eliminació de duplicitats.
 

Entre les iniciatives que inclou la llei i que "facilitarán la vida al ciudadano", Montoro ha destacat que el Boletín Oficial del Estado (BOE) es converteix en l'únic tauló per a totes les notificacions de les diferents administracions. També ha subratllat l'eliminació de determinats ens i organismes públics, la centralització de tots els comptes que els diferents organismes públics de l’Estat tenen oberts o l'establiment del règim jurídic per liquidar els consorcis.


Fuente: VOZPOPULI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada