dilluns, 29 de desembre de 2014

Hasta siempre.

Els canvis dels darrers temps, tant a l'ajuntament com en les dinàmiques de relació amb la federació, han donat com a fruit millores significatives en l'activitat sindical, que ha esdevingut molt més àgil, efectiva, ràpida i -per què no dir-ho?- amable. El tarannà de l'alcaldessa i la bona entesa entre les parts són fonamentals.

Mentre durin les polítiques actuals de limitació de drets històrics i segrest del que havíem aconseguit amb tant d'esforç i amb articles del conveni-pacte suspesos, és de cabdal importància per a tothom que la mesa general de negociació i la comissió paritària funcionin bé, i amb agilitat i eficàcia. Els resultats ho expliquen per ells mateixos.

Destaquem que hem aconseguit recuperar la part meritada de la paga de Nadal de 2012, i que una part del romanent pressupostari de la partida de personal es destinés a aportacions al pla de pensions en comptes d'anar a d'altres capítols. No sense esforç i constància, i el suport de la nostra federació, que ens han fet costat quan ha calgut, i han picat també molta pedra.

En això es nota, i molt, la nova corretja de transmissió entre la secció i la federació, que permet una sinergia insospitada fa un temps i que beneficia tots els treballadors del nostre àmbit. Els del nostre ajuntament perquè l'activitat d'aquesta secció té el suport decidit de la federació, i la seva presència a Roses sempre que els ho demanem. Els d'altres ajuntaments, administracions o empreses perquè nosaltres som solidaris i en la mesura de les nostres possibilitats, anem i anirem a fer costat a qui ho necessiti. Som sindicalistes de classe.

No només acudint a actes puntuals de protesta o reivindicació, o sumant-nos a manifestacions, vagues o a l'1 de Maig. Aquesta secció també està representada a estructures federals, i ha fet una feina remarcable en sectors com l'agrupació de Policies Locals, on estan a punt de donar fruit les campanyes per passar a grup C1 o la jubilació als 60 anys, amb una feinada increïble del nostre company Àlex Duran per tot el territori català. L'ajuntament de Roses va aprovar les dues mocions que li va proposar CCOO.

També he de destacar -com no?- la tasca ingent del company Rafa Rodríguez en tants aspectes de l'activitat de la secció i del sindicat, ja sigui a Roses com a la federació a Girona, com reforçant el servei d'assessorament laboral del territori, com donant suport a tants companys i companyes d'arreu. Els seus bons oficis, juntament amb la implicació dels nostres delegats i delegades, han fet possible l'acord amb Agrupació Mútua per obtenir un preu molt avantatjós en una assegurança mèdica per a tot el personal de l'ajuntament que vulgui i les seves famílies.

La implicació i la col·laboració de tots els nostres delegats i delegades són un dels nostres principals actius, però hem de remarcar la tasca que està fent en Josep Galas com a delegat de prevenció i secretari del Comitè de Seguretat i Salut.

L'any que acaba ha estat el de la celebració del 50 aniversari de les primeres comissions obreres, en plena dictadura franquista. Els començaments van ser molts durs, i molts companys i companyes van pagar amb la presó i àdhuc amb la vida els anhels de millora i llibertat.

Els devem un record emocionat, com també al recentment traspassat secretari general de la nostra federació en l'àmbit estatal, l'Enrique Fossoul. Un sindicalista de pedra picada, íntegre i ferm, que tot i portar negociacions d'altíssim nivell estatal i internacional, no va deixar mai de tenir un moment per atendre i ajudar qualsevol de nosaltres que hi acudís. Vam tenir la sort que l'amor el fes triar Roses com a domicili, i el seu tracte sens dubte ha deixat una forta empremta en tots nosaltres, que ens ajudarà en la nostra tasca sindical. No l'oblidarem.

El seu exemple ens ha de guiar per encarar els nous reptes que se'ns presenten, que no són pocs. En el futur immediat tenim, com a mínim, unes eleccions municipals a la primavera, i les sindicals a la tardor, i totes dues són cabdals per al futur dels treballadors i treballadores d'aquest ajuntament els propers anys.

També hem d'estar pendents dels possibles moviments que pugui fer en clau electoralista el govern Rajoy, ara que el seu preclar líder ha declarat acabada la crisi.

En l'àmbit més proper, ens preparem per encarar la darrera part del mandat amb reptes importants. Hem fet un esforç per reprendre la valoració de llocs de treball, i esperem que l'atenció i receptivitat que hem trobat en l'equip de govern serveixi per dur-la finalment a bon port. També tenim entre mans una altra assignatura pendent de fa anys: el reglament municipal de Segona Activitat. I un repte nou que ja ens està ocupant i preocupant: l'externalització de serveis públics municipals i el futur del personal que els presta. N'estem i n'estarem molt al damunt.


Ja només un desig, que és alhora un prec. Fem que 2015 sigui millor que l'any que acaba, i fem-ho a la manera de les comissions obreres: entre tots.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada