dimarts, 21 de maig del 2013

#23MAIG2013







El proper 23 de maig, farem una jornada de mobilització general en la qual posarem de relleu l’atac frontal i perfectament dirigit pels governs i la patronal per eliminar la negociació col·lectiva amb la desaparició de la ultraactivitat dels convenis, que era la pròrroga forçosa que ens permetia mantenir les condicions pactades en conveni un cop aquest havia acabat la seva vigència temporal i mentre no arribàvem a un acord per un de nou.
Tot plegat, era una garantia i ens permetia no haver de començar de nou en la negociació dels convenis. Amb la pèrdua de la ultraactivitat, i si la patronal no vol negociar -ara mateix en tenim diversos exemples-, les relacions laborals passarien a dependre, gairebé exclusivament, de la part empresarial i serien reduïdes als mínims legals, amb la consegüent pèrdua de drets i la degradació de les condicions de treball. Aquesta és una expectativa que afectarà, en major mesura, els joves, i el que és pitjor, tard o d’hora això tindrà repercussions per a tota la ciutadania, perquè tots els convenis tenen data de caducitat.

Per mantenir els convenis i les condicions de treball construïdes de mica en mica i amb molt d’esforç, i perquè no ens passin els salaris al salari mínim interprofessional i ens anul·lin totes les millores del conveni, hem de sortir al carrer el proper dijous 23 de març, a les 19 hores, a la plaça de la Independència de Girona. La negociació col·lectiva és l’instrument de les persones treballadores per aturar els excessos i les arbitrarietats en els centres de treball: lluitem per mantenir-la.
Dijous 23, a les set del vespre, a la pl. de la Independència de Girona: no hi pots faltar!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada