dissabte, 28 de juliol de 2012

COMUNICAT DE LA POLICIA LOCAL

Ens fem ressó, com no podia ser d'altra manera, d'un comunicat de la plantilla de la Policia Local, que com sabeu defensa la seva jornada contra la imposició de l'Ajuntament d'apujar-la a 40 h.  El col·lectiu de Policia Local, on CC.OO. té una àmplia majoria, compta amb el nostre suport total.


"La plantilla de la Policia Local de Roses manifesta la seva més gran indignació pel tracte rebut per part de l'equip de govern, personalitzat en l'il·lustríssim senyor alcalde Carles Páramo, i com a convidat de pedra el regidor del PP Àngel Tarrero..
L'alcalde va convocar la plantilla per explicar les darreres mesures que afecten greument les nostres condicions laborals, familiars i personals. Hi vam anar per escoltar-lo i dialogar, atès que, com és del domini públic, la manera com aplica aquestes mesures al col·lectiu genera el nostre rebuig unànime i hem anunciat accions de protesta alhora que li hem demanat per escrit que rectifiqui la seva actitud injusta. 
Podria semblar i ser un gest de valentia, transparència i tarannà dialogant d'un home que no acostuma a fer gestos d'aquesta naturalesa. Però no. 
El senyor alcalde es va limitar a explicar-nos que enguany no cobrarem la paga extra de Nadal, però -que ens quedi molt clar- que no és culpa seva, que l'Ajuntament neda en l'abundància i ens podria pagar l'extra i més però a ell l'obliguen i no pot fer-hi res més. De la possibilitat que ofereix la llei d'establir compensacions per minvar o anul·lar l'efecte d'aquesta mesura (com ja ha fet, per exemple, l'ajuntament de Saragossa), ni paraula.
Com tampoc va dir ni paraula de la nostra reivindicació principal: la seva decisió unilateral de pujar-nos la jornada laboral a 40 h, quan la llei diu ara que hem de fer-ne 37,5.
L'Àlex Durán, elegit en assemblea portaveu del col·lectiu (i no de cap sindicat, que quedi clar) va voler exposar-li en nom de tots la nostra postura sobre aquest tema, però l'alcalde no en va voler pràcticament ni parlar. Va barrejar-hi el sindicat al qual pertany l'Àlex, tot i haver-li dit que era portaveu de la plantilla, va faltar-li al respecte, el va engegar a reclamar "al Rei!" i va etzibar-li de mala manera que no volia parlar més amb ell. Òbviament, si l'alcalde no vol parlar amb el nostre portaveu i l'engega amb mala educació, ens nega la paraula i ens engega a tots, així que ens vam aixecar i vam abandonar la sala de plens dient-li "Bona tarda", que de senyor també se n'ha de venir de mena.
En aquest punt, la plantilla de la Policia Local de Roses ens ratifiquem plenament en la nostra postura, en l'anunci de protestes i en el nostre portaveu Àlex Durán."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada